Fesleğenli Mantarlı Makarna
2 su bardağı makarna
2 su bardagı su
1 su bardagı süt
100-150 gr. mantar ( hazır mavi kutuda satılanların yarısı kadar )
Knor fesleğenli makarna sosu ( Yarım çay bardağı süt ilave etmeyi unutmayın ! )
Parmesan Peyniri
tuz, sıvıyağ.
Yapılışı : Makarnayı 2 su bardagı su ve 1 su bardağı sütle haşlıyoruz. tahmını bı 15 dk haşlayalım. Sonra o haşlanırken diğer yandan soyup temizlediğimiz mantarları tavaya alıp güzelce kavuralım. Suyunu çekince mantarın üstüne knor fesleğinli sosu da dökün . Sonra üstüne yarım çay bardağı süt ekleyın ve 1 su bardagı kadar da su ekleyıp 3-4 dk pişirin .Sos hazır. Muhtemelen makarna da pişmiştir :) Şimdi pişen makarnayı soguk suda yıkayın süzgeç yardımıyla. Servis tabagına alın ve üstüne hazırladıgımız feslegenlı sosdan ilave ederek işi bitiriyoruz. Bu kadar uzun yazdıgıma bakmayın lütfen cok kolay hazırlanabılıyor :) Ben yanına bir de kış salatası yaptım oh mis gibi menü :) Afiyetler olsun hepinize :)
İnşallah beğenirsiniz siz de :)
Lütfen denedikten sonra burada benimle fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :)
Kendinize çok çok çok iyi bakın :) Kendinizi sevin :)
Kalbin aydınlığı, helal yemekle olur
*Pembe Kızın Defteri *
Sen yaptiysan enfes olmustur 😍
YanıtlaSilCanımm tesekkür ederim :) <3
YanıtlaSil